A joghurtot és a tejszínt habosra keverjük a porcukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A palacsintákat metéltre vágjuk.
A joghurtos krémet egy frissen tartó fóliával kibélelt gyümölcskenyérformába öntjük. Beledobáljuk a palacsintametéltet és a gyümölcsöket.
Fagyasztóba tesszük, majd fél óra múlva, amikor már kissé megdermedt, de még lágy, rárakjuk a babapiskótát. Fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakán át hagyjuk dermedni. Szélesebb szeletekre vágva tálaljuk.
A formát palacsintával is kibélelhetjük. Ebben a variációban egyszerre fogyaszthatunk gyümölcsöt, fagyit, és palacsintát. Közvetlenül a fogyasztás előtt szeleteljük. A fagyasztóból pár perccel előbb vegyük ki. Kisebb adagokba rakva még könnyebb kezelni. Fagyasztóban tárolva hosszabb ideig is eláll. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!