Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett ízesítjük a mártást sóval, borssal, szerecsendióval, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
A csirkehúst megmossuk, felaprítjuk, a gombákat megtisztítjuk, négybe vágjuk, majd a szószhoz adjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel vagy tejföllel, és ezzel sűrűsítjük be a csirkés-gombás ragut.
Megtöltjük a palacsintákat, és néhány percre forró sütőbe tesszük. Előételként, vagy salátával főételként is tálalhatjuk.
Egy apróbb alapterületű szoba vagy otthon berendezése mindig nagyobb kihívás. Néhány alapvető szabály betartásával azonban sokat javíthatunk az összképen, sőt, még tágasabbnak is tűnhet a lakás.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal a néhai magyar filmproducer gyűjteményének egyik ikonikus darabjáról.