Palacsinta

default user icon
9 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 palacsintához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál olaj,
  • csipet só,
  • 4 dl tej,
  • 1 dl ásvány- vagy szódavíz,
  • tetszés szerint töltelék (lekvár, dió, mazsolás túró, mogyorókrém, kakaó, pudingok stb.)

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjök a szódavizet. Lefedjük, fél órát pihentetjük.

    2. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.

    3. Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ízlés szerint lehet a masszába egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tenni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mitnyan Gábor 1 évvel ezelőtt
féldercés liszt! :) szerintem a réteslisztre gondolt az úr! nincs olyan hogy féldercés liszt,tudom mert molnár vagyok :)
Juhász Mária 9 évvel ezelőtt
Erika Neked üzenem, hogy az olaj azért jó ha benne van, mert ha nagy a család és sok palacsintát sütsz sokkal gyorsabban kész van! A tojásfehérjét egyébként én is mindig beleteszem!
Zsike 9 évvel ezelőtt
Ki tudja mi az a "féldercés" liszt?
Nagy Erika 9 évvel ezelőtt
Az árulja el valaki, miért kell a tojás sárgáját külön kezelni? Ez egy nagy hülyeség. Szerintem az olajos módszer sem nyerő...a sütőpor meg minek???
ürü Laci 9 évvel ezelőtt
féldercés lisztet tessék használni.jobb lessz töle.
userpista 9 évvel ezelőtt
Én a hagyományos fém palacsinta sütővel csinálom. Akinek van kedve próbálja ki azzal. Szerintem ha egyszerre sütitek fém illetve teflonban érezhető,hogy győz a fém sütő.
Dinnyés Tibor 11 évvel ezelőtt
... és a tojás fehérje ... ?
Bombadil 11 évvel ezelőtt
Én szoktam palacsintába cukrot tenni és még soha nem ragadt le nekem.
Nagy Ágnes 11 évvel ezelőtt
A változatosság kedvéért néha reszelek bele 1-2 kisebb almát is, ilyenkor persze sűrűbb a massza. Fahéjas porcukorral megszórva nagyon szereti a család.

Hasonló Receptek

Magazin