Palacsinta

default user icon
9 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 palacsintához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál olaj,
  • csipet só,
  • 4 dl tej,
  • 1 dl ásvány- vagy szódavíz,
  • tetszés szerint töltelék (lekvár, dió, mazsolás túró, mogyorókrém, kakaó, pudingok stb.)

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjök a szódavizet. Lefedjük, fél órát pihentetjük.

    2. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.

    3. Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ízlés szerint lehet a masszába egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tenni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mitnyan Gábor 1 évvel ezelőtt
féldercés liszt! :) szerintem a réteslisztre gondolt az úr! nincs olyan hogy féldercés liszt,tudom mert molnár vagyok :)
Juhász Mária 9 évvel ezelőtt
Erika Neked üzenem, hogy az olaj azért jó ha benne van, mert ha nagy a család és sok palacsintát sütsz sokkal gyorsabban kész van! A tojásfehérjét egyébként én is mindig beleteszem!
Zsike 9 évvel ezelőtt
Ki tudja mi az a "féldercés" liszt?
Nagy Erika 9 évvel ezelőtt
Az árulja el valaki, miért kell a tojás sárgáját külön kezelni? Ez egy nagy hülyeség. Szerintem az olajos módszer sem nyerő...a sütőpor meg minek???
ürü Laci 10 évvel ezelőtt
féldercés lisztet tessék használni.jobb lessz töle.
userpista 10 évvel ezelőtt
Én a hagyományos fém palacsinta sütővel csinálom. Akinek van kedve próbálja ki azzal. Szerintem ha egyszerre sütitek fém illetve teflonban érezhető,hogy győz a fém sütő.
Dinnyés Tibor 11 évvel ezelőtt
... és a tojás fehérje ... ?
Bombadil 11 évvel ezelőtt
Én szoktam palacsintába cukrot tenni és még soha nem ragadt le nekem.
Nagy Ágnes 11 évvel ezelőtt
A változatosság kedvéért néha reszelek bele 1-2 kisebb almát is, ilyenkor persze sűrűbb a massza. Fahéjas porcukorral megszórva nagyon szereti a család.

Hasonló Receptek

Magazin