Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, összekeverjük. Egy másik tálba öntjük a tejet, a szódát, és egy kevés olajat, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadagolva, habverővel csomómentesre kikeverjük a tésztát. Végül beletesszük a cukorféléket, a sót és a tojásokat, majd az egészet összekeverjük, és 10 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyit - ki, milyen vastagon szereti - beleteszünk, és úgy mozgatjuk a sütőt, hogy mindenhová kerüljön a masszából. Közepes vagy kisebb lángon addig sütjük, amíg megszilárdul a teteje, és hólyagosodni kezd, majd egy lapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik felét is szépen megsütjük.
A kész palacsintákat egy tányérra halmozzuk, majd ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük.