Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta túrókrémmel, mazsolával

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
25 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 ek mazsola
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk reszelt citromhéj
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

  1. A töltelékhez villával alaposan összetörjük a túrót. Egy kevés vízbe beáztatjuk a mazsolát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és összekeverjük a túróval. A mazsoláról leöntjük a vizet, és a masszába keverjük. Letakarjuk, és félretesszük a hűtőbe.
  2. A tésztához a tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot, a tejet és a sót simára kikeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk, és lazán a tésztához keverjük. Kb. 10 percet pihentetjük, majd forró serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  3. A palacsintákat megkenjük a túrós tölelékkel, és ízlés szerint feltekerjük vagy hajtogatjuk.

    Palacsinták és gofrik >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss