Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű rakott palacsinta, ahogy még nem próbáltad!

Anyukám dióval és lekvárral tölti a rakott palacsintát, én legutóbb túróval és Nutellával készítettem, most azonban ez a recept az újdonsült kedvencem! Kakaós palacsintatorta tejszíntöltelékkel és csokimázzal... Valódi mennyország!

Hozzávalók:

A palacsintához:

6 ek vaj
3 bögre tej
1,5 bögre liszt
2/3 bögre cukrozatlan kakaópor
7 ek cukor
6 db tojás

A töltelékhez:

4 bögre tejszínhab

A tetejére:

1 bögre habtejszín
4 ek cukor
17 dkg csokoládé
1 ek vaj
porcukor

Elkészítés:

 1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük. A tejet felmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és cukrot, majd hozzáadjuk a tojást. Robotgéppel felverjük, majd fokozatosan, felváltva hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet.

2. A palacsintákat forró serpenyőben a szokott módon kisütjük. Egy palacsintát megkenünk a felvert tejszínhabbal, rátesszük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A kifolyt krémet egy késsel eltávolítjuk a palacsintatorta széléről.

3. A habtejszínt felforraljuk a cukorral, és még forrón az összetört csokira és a vajra öntjük. Habverővel simára keverjük, majd a rakott palacsintára csorgatjuk. Ha a csoki megdermedt, megszórjuk a tetejét átszitált porcukorral.

Tipp: Keverj a tejszínhabtöltelékhez kókuszreszeléket is!

Ezek is érdekelhetnek

Friss