Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta sütőtökkrémmel

60 perc
egyszerű
költséges
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 1 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek olaj (+ a sütéshez)
  • A sütőtökkrémhez:
  • 25 dkg sütőtök
  • 15 dkg mascarpone
  • 4 ek méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • Az öntethez:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • víz

Elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a tojásokat a porcukorral, a sóval, a vaníliaaromával, a tejszínnel és a szénsavas ásványvízzel. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és az olajat, majd addig keverjük, amíg palacsintatészta állagú lesz. Ezután a palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
  2. A sütőtököt megsütjük, majd a húsát összekeverjük a mascarponéval, a mézzel, a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel, majd fél óráig állni hagyjuk. Ezután a palacsintákat megtöltjük a krémmel.
  3. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a szósszal meglocsoljuk a töltött palacsintákat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss