1.
Még finomabb lesz a tészta, ha szóda- vagy ásványvíz helyett tejjel készíted. A tejet apránként add hozzá, így biztosan nem képződnek majd csomók a tésztában.
2.
A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat, az első palacsinta alá még tehetsz egy kevés zsiradékot, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!
PALACSINTARECEPTEK >>>
3.
A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad meg rajta, amelyek óhatatlanul az ételbe kerülhetnek.
4.
Ha robotgépet használsz a kikeveréséhez, a palacsintatészta különösen könnyűvé válik.
AMERIKAI, HAJSZÁLVÉKONY ÉS ÉLESZTŐS - MINDENT A PALACSINTÁRÓL! >>>
5.
Csak kevés cukrot rakj a palacsintatésztába, különben leragad a palacsintasütő aljára.
6.
Akkor jó, ha a tésztamassza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.
SÓS PALACSINTÁK >>>
7.
Inkább teflonserpenyőt használj, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj vagy margarin egyaránt alkalmas.
8.
A zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgass kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kend ki), majd önts bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyass szét, hogy egyenletesen elterüljön!