Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 sütési trükk, hogy tökéletes legyen a palacsinta

Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ezért minden tapasztalatunkat összegyűjtve adunk tippeket, hogy hibátlan palacsintákat süthessetek.
1.

Még finomabb lesz a tészta, ha szóda- vagy ásványvíz helyett tejjel készíted. A tejet apránként add hozzá, így biztosan nem képződnek majd csomók a tésztában.

2.

A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat, az első palacsinta alá még tehetsz egy kevés zsiradékot, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!

PALACSINTARECEPTEK >>> 
3.

A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad meg rajta, amelyek óhatatlanul az ételbe kerülhetnek.

4.

Ha robotgépet használsz a kikeveréséhez, a palacsintatészta különösen könnyűvé válik.

AMERIKAI, HAJSZÁLVÉKONY ÉS ÉLESZTŐS - MINDENT A PALACSINTÁRÓL! >>> 
5.

Csak kevés cukrot rakj a palacsintatésztába, különben leragad a palacsintasütő aljára.

6.

Akkor jó, ha a tésztamassza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.

SÓS PALACSINTÁK >>> 
7.

Inkább teflonserpenyőt használj, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj vagy margarin egyaránt alkalmas.

8.

A zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgass kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kend ki), majd önts bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyass szét, hogy egyenletesen elterüljön!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss