Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palacsinta rózsás málnalekvárral töltve

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg porcukor
  • rózsaszirom (tisztított, leszárított kezeletlen)
  • málnalekvár
  • olaj

Elkészítés

    1. Palacsintához a tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük. A hideg tejet hozzáadva, habverővel simára keverjük.
    2. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, a rózsaszirmokat és csomómentesre dolgozzuk.
    3. Fél órát pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük.
    4. Tálaláskor megkenjük a lekvárral, megszórjuk a friss gyümölccsel. Adhatunk mellé fagyis ostyatálkában gyümölcs, csokoládé vagy vanília fagyit.

    A legjobb palacsinta alaprecept >>>

    EGYSZERŰ LEKVÁROS PALACSINTA >>>

Megjegyzés

A lekvárt 10-15 dkg málnából cukorsziruppal, rózsaszirommal - a palacsinta pihentetési ideje alatt - is elkészíthetjük. A rózsa illatos és sötétpiros színű legyen, akkor lesz a lekvár élénk piros. Alternatív megoldás lehet málna aroma és rózsavíz, de íze nem olyan intenzív. A tej felét szódavízzel pótolhatjuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin