Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta rózsás málnalekvárral töltve

35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A palacsinta elkészítéséhez a tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük. A hideg tejet hozzáadva habverővel simára keverjük.
  2. Lassan hozzáadagoljuk a lisztet és a tisztított, leszárított, kezeletlen rózsaszirmokat, és csomómentesre dolgozzuk.
  3. Fél órát pihentetjük, majd a szokásos módon kiolajozott serpenyőben kisütjük.
  4. Tálaláskor megkenjük a lekvárral, megszórjuk a friss gyümölccsel. Adhatunk mellé fagyis ostyatálkában gyümölcs, csokoládé vagy vanília fagyit is. 

 

Megjegyzés

A lekvárt 10-15 dkg málnából cukorsziruppal, rózsaszirommal - a palacsinta pihentetési ideje alatt - is elkészíthetjük. A rózsa illatos és sötétpiros színű legyen, akkor lesz a lekvár élénk piros. Alternatív megoldás lehet a málna aroma és rózsavíz, de íze nem olyan intenzív. A tej felét szódavízzel pótolhatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss