Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta-kacsák

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb céklagumó
  • 2 kávéskanál kristálycukor
  • 3 szál tömzsi sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • A palacsintatésztához:
  • 1 tojás
  • 1,5 dl 2,8% tej
  • 10 dkg finomliszt BL55
  • csipet só
  • 5 kávéskanál napraforgóolaj
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg zsírszegény túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 dkg margarin
  • 1 kávéskanál oregánó
  • csipet citrombors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • Valamint:
  • 1 bőrös csirkemell fele
  • 2 evőkanál finomliszt
  • kb. 2 dl napraforgóolaj a sütéshez
  • csipet citrombors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál tejföl
  • A salátához:
  • 1 fej fejes saláta
  • 2 kávéskanál ecet
  • 3 dl víz
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 édes alma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 kávéskanál ecet
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 6 szem koriander
  • metélőpetrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kávéskanál cukorral a céklagumót.

2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk.

3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 10 dkg finomliszttel, valamint csipetnyi sóval.

4. Készítünk egy túrókrémet 12,5 dkg túróból 2 evőkanál tejföllel, kis sóval.Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 1 dkg margarint, amiben megpirítjuk egy kicsit az 1 kávéskanál oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kávésanál fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kávéskanál citromlevet, 1 kávéskanál mustárt, végül 1 kávéskanál kristálycukrot.

5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk. Napraforgóolajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket.

6. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá, pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig.

7. Megmossuk a fejes salátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál cukor és 1 dl víz keverékével.

8. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kávéskanál ecetet, és 1 kávéskanál cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát.

9. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk 1 almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával.

10. 2 evőanál almaecethez adunk 1 kávéskanál citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát.

11. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint csőrnek való kisebb háromszög alakú szeleteket.

12. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket.

13. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kávéskanál tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 kávéskanál liszttel, 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre.

14. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával.

15. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé, pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A fölsőre nyomjunk bele 2 koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa.

16. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe, egy vonalba, ez lesz a partmenti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part. 3 palacsinta-kacsát helyezzünk a partra, tehát a petrezselymes részre. Tegyünk 1 kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot.

17. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a tavirózsa mellé 1-1 hullámmintát, majd a kacsák közé is teszünk néhány levél petrezselymet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss