Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palacsinta - glutén és laktózmentes alaprecept

default user icon
Fotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 12,5 dkg rizsliszt
  • 2,5 dkg darált zabpehely (gm)
  • 1 mk só
  • 1 tk cukor
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 dl víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.
    2. Forró, vékonyan megolajozott serpenyőben a palacsintákat egyesével kisütjük – arra vigyázzunk, hogy minden alkalommal, amikor merítünk a masszából, jól kavarjuk fel, ugyanis a liszt könnyen leülepedhet az edény aljára.
    3. Ízlés szerint kakaóval, túrókrémmel, lekvárral, pudinggal, fahéjas cukorral, dióval, mogyorókrémmel fogyaszthatjuk. Persze van sós változata is, például a hortobágyi húsos palacsinta .

      Még több palacsinta >>>> 

      GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin