Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mézes palacsinta

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1 db citrom héja
  • 3 ek sötét rum
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek habtejszín
  • A mézkaramellhez:
  • 3-4 ek gesztenyeméz
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A hozávalókból elkészítjük a palacsintákat.
  2. A gesztenyemasszát - 5 dkg kivételével - a rummal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a tejszínnel kenhetővé keverjük.
  3. A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel, és háromszög formájúra hajtjuk.
  4. Mézkaramellhez a mézet habzásig forrósítjuk, hogy a színe aranysárgára változzon, és még forrón ráöntjük a palacsintákra, majd tejszínhabbal díszítjük.

 

Megjegyzés

Gesztenyeméz helyett virág- vagy akácmézet is használhatunk. A gesztenyepüréhez adhatunk készen kapható gesztenyekrémet is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss