Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta eperrel, likőrrel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az alaprecept szerint elkészítjük a csúsztatott palacsinta tésztáját. Az epret hagyjuk kiengedni, majd meghintjük a cukorral, a likőrrel, és villával kissé összetörjük. Elkezdjük sütni a palacsintákat. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és az alapreceptnél leírtak szerint megsütjük a palacsinta egyik oldalát, majd kivajazott tálra csúsztatjuk. A palacsintát megszórjuk vaníliás cukorral, kevés epret teszünk rá, majd következhet a következő palacsinta. Az utolsó palacsintát sült felével felfelé borítjuk a „tortára”. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és cikkekre vágva, tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 618 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhája receptmagazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss