Elkészítés: Az alaprecept szerint elkészítjük a palacsintatésztát, 8 palacsintát sütünk belőle, melegen tartjuk. A diót összekeverjük a porcukorral, felöntjük a tejjel, és kis lángon, állandóan kevergetve krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt, megkenjük vele a palacsintákat. Az őszbarackokat forró vízbe mártjuk, így a héját könnyen lehúzhatjuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik palacsinta közepére egy-egy fél őszibarackot ültetünk, és a tészta széleit ráhajtogatjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A palacsintákat kivajazott tűzálló tálra fektetjük, és lefedve a sütőben átforrósítjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre