Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paksi kifli

MME MME
4 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, a lisztbe beleteszem az 1 kanál sót, és a maradék langyos tejjel sima kelt tésztát dagasztok. A tálból kiöntve 8 kis cipót formázok belőle, és lisztezett teritőn letakarva kelesztem. Ha duplájára kelt a tészta, egyenként kisodrom kb. 30 cm átmérőjü körre, aztán bekenem étolajjal egy ecsettel, majd 8 felé vágom egy derelyeszaggatóval. Az így kialakult körszeletkéket kívülről kezdve feltekerem kifli formára, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. 68 db kifli lesz belőle összesen. A tepsiben is hagyom kelni egy kicsit, majd egy felvert egész tojással ecsettel megkenegetem, utána szórok rá reszelt trappista sajtot, és meghintem szezámmaggal vagy köménymaggal. 170-180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.

Megjegyzés

A sütéssel együtt tart csak soká. A kelesztés ideje alatt mást is lehet csinálni. - MME

Ezek is érdekelhetnek