Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pagoda karfiol hússal rakva

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolokat megtisztítom, megmosom, rózsáira vágom, és bő sós vízben 10-15 percet forralom.

Egy közepes méretű edényben szintén sós vizet forralok, ebbe öntöm a 2 dl-es pohárnyi rizst, és 10 perc alatt megfőzöm. Leszűröm.

Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, majd ráteszem a darált hús, és pár percig kevergetem. Sózom, fűszerezem, a fokhagymát is hozzáadom, és a kakukkfű leveleit is lehúzom a szárakról és belekeverem. Fedőt teszek rá, és lassú tűzön 20 percig pirítom.

A sütőt előmelegítem 190 C fokra.

Egy közepes méretű tepsit előveszek, a megfőtt karfiolok felét rászedem, erre kerül a fűszeres darált hússal elkevert főtt rizs, majd szétterítem rajta a karfiol másik felét.

Egy nagyobb poharas tejfölben elkeverek 1 tojást, és ezt is eloszlatom a tetején, hogy mindenhova jusson. A tetejét reszelt füstölt sajttal megszórom, majd a sütőben 1 órát sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss