Keress receptre vagy hozzávalóra

Pagoda karfiol hússal rakva

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fehér karfiol
  • 1 pagoda karfiol
  • 35 dkg darált hús
  • 2 dl rizs
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • kevés cayenne bors
  • olaj
  • 3,75 dl tejföl
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolokat megtisztítom, megmosom, rózsáira vágom, és bő sós vízben 10-15 percet forralom.

    Egy közepes méretű edényben szintén sós vizet forralok, ebbe öntöm a 2 dl-es pohárnyi rizst, és 10 perc alatt megfőzöm. Leszűröm.

    Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, majd ráteszem a darált hús, és pár percig kevergetem. Sózom, fűszerezem, a fokhagymát is hozzáadom, és a kakukkfű leveleit is lehúzom a szárakról és belekeverem. Fedőt teszek rá, és lassú tűzön 20 percig pirítom.

    A sütőt előmelegítem 190 C fokra.

    Egy közepes méretű tepsit előveszek, a megfőtt karfiolok felét rászedem, erre kerül a fűszeres darált hússal elkevert főtt rizs, majd szétterítem rajta a karfiol másik felét.

    Egy nagyobb poharas tejfölben elkeverek 1 tojást, és ezt is eloszlatom a tetején, hogy mindenhova jusson. A tetejét reszelt füstölt sajttal megszórom, majd a sütőben 1 órát sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

gaby53 6 évvel ezelőtt
Köszi! ugye hogy mégis csak tudok Tőled tanulni! - hiába tiltakoztál a múltkoriban?! :)) üdv.Gabi
ekesandi 6 évvel ezelőtt
Szia Gaby, A pagoda karfiol a karfiol és a brokkoli hibridje, ízében sokkal enyhébb mint a brokkoli és mint a karfiol. Na de ami a lényeg! A fiam nem szereti egyiket sem, de amikor ezt meglátta, Ő mondta, hogy vegyük meg. Szóval a szemnek is tetszetős és az íze sem olyan karakteres. Szép a mákos barackos sütid és profi a fotó is.:)) Andi
gaby53 6 évvel ezelőtt
Kedves Andi! Eddig mindig csak néztem erre a fura szerzeményre a piacon, nem is gondoltam, hogy ez a karfiolok családjához tartozó valami! :) Ízben mennyiben tér el az általunk ismert karfioltól? Így keverve, nagyon guszta! :) üdv.Gabi

Hasonló Receptek

Magazin