A lazac szeletek mindkét oldalát sóval, borssal, oreganoval, bazsalikommal, fokhagymával és citromlével ízesítjük.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a halat, és a 220°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A paellához elkészítjük az alaplevet: kb. 0,5 liter forró vízben feloldjuk a zöldségleveskockát és a sáfrányt.
A koktélparadicsomot és a répát apró kockákra vágjuk és a vöröshagymát is felaprítjuk.
Felforrósított kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a répát, a borsót és a rizst is.
Ha alaposan összekevertük az egészet, felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk kevés apróra vágott petrezselyemmel, majd alacsony lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük a paellát.
Az eközben megsült lazac szeleteket a pealla tetején tálaljuk. Díszítésként koktélparadicsomot és friss petrezselymet használunk.