Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsántorta

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 40 dkg sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt koriander
  • bors
  • 20 dkg bulgur
  • 2 dl paradicsom püré
  • 20 dkg feta sajt
  • 5 dkg kemény sajt
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 nagy doboz görög joghurt

Elkészítés

    1.

    A padlizsánt megmossuk, zöldjét levágjuk, és fél 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 170 fokos előmelegített sütőben elősütjük. Amikor már színe van, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, és egy kerek kapcsos torta formába csillagalakban egymás mellé rakjuk, úgy, hogy cca. 4 cm magasan az oldalára fusson a szélesebb része.

    2.

    A bulgurt átmossuk, a karikára vágott sárgarépát és újhagymát, plusz a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, enyhén lepirítjuk. Most jöhetnek a fűszerek, a fahéj, koriander és a bors, kevés só is. Ezután a blugurt hozzáadjuk, alaposan átkeverjük, és kétszeres folyadékkal felöntjük, közepes lángon megfőzzük, majd a paradicsompürével felöntjük, a friss, nagyobb darabokra tépett bazsalikommal megszórjuk.

    3.

    A padlizsánra fetasajtot morzsolunk, majd a bulguros részt ráhalmozzuk, elegyengetjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben 20 perc alatt egybesütjük.

     

     

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin