Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsántekercs paradicsomos raguval

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, hosszában felszeleteljük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a folyadékot. 2 evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni.
  2. További 2 ek olajat felhevítünk, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a spenótot, és néhány percig együtt pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzámorzsoljuk a feta sajtot.
  3. A kétféle hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sóval, borssal és aprovence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a cukrot is.
  4. Elosztjuk a spenótos húst a padlizsánszeleteken, majd feltekerjük őket. Tepsibe fektetjük a tekercseket, alájuk öntjük a paradicsomszószt, és megszórjuk őket a reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss