Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánszendvics

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg padlizsán
  • A paradicsommártáshoz:
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • A rétegezéshez:
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • A salátához:
  • 2 ek fehérborecet
  • 6 ek olívaolaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • néhány levél bazsalikom
  • 10 dkg vegyes leveles saláta

Elkészítés

  1.  A padlizsánt vastagabb szeletekre vágjuk, besózzuk, majd 30 percig pihentetjük. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük. A mártáshoz a koktélparadicsomokat és a megtisztított, szeletelt fokhagymát 1 dl vízben 3 percig főzzük. Összeturmixoljuk az olajjal, sóval és borssal, valamint a friss bazsalikommal.
  2. A sült padlizsánokat rétegezzük a szeletelt, nyers paradicsommal, a sonkával, az olajjal és az ecettel, valamint a fűszerekkel összeforgatott bazsalikomos salátával. Végül meglocsoljuk a paradicsommártással, és tálaljuk.
A paradicsommártást csak néhány másodpercig turmixoljuk, mert könnyen színét veszti, kivilágosodik. Az sem baj, ha csak villával nyomkodjuk össze. Így a nagyobb héjdarabokat is el tudjuk távolítani.

Ezek is érdekelhetnek

Friss