Padlizsánsaláta kapribogyóval

Hozzávalók

  • Hozzávalók a sült padlizsánhoz:
  • 4 db padlizsán
  • olivaolaj
  • só, bors
  • Hozzávalók a szószhoz:
  • olivaolaj
  • 3 közepes fej hagyma (lilahagyma is lehet)
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg görög joghurt
  • 2 dl kefír
  • 1 csokor friss menta
  • 1/2 citrom leve
  • 30 gr kapribogyó
  • só, bors, petrezselye

Elkészítés

    1. A padlizsánt felkockázzuk és lesózzuk. Hagyjuk állni 20 percet, hogy a keserű leve kiizzadja magát. Ezután fűszerezzük és meglocsoljuk olivaolajjal. Dobjuk be a sütőbe. 220 fokon süssük addig, amíg megpuhul. 
    2. Vágjuk nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát. Olivaolajon pároljuk üvegesre.
    3. Közben rakjuk össze a joghurtos szószt. Egy nagy tálban keverjük el a joghurtot, kefírt, citromlevet, 2 evőkanál olivaolajat, apróra vágott mentát, pici sót, borsot és a kapribogyót. 
    4. Kicsit hűtsük le a hagymát és öntsük össze a joghurtos szósszal. A kész padlizsánt is kicsit hűtsük, és végül keverjük össze az egészet. 1-2 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. 

Megjegyzés

Friss kenyérrel vagy pitával a legfinomabb.

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin