Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, és forró sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.
Közben az olajon megpirítjuk a nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. Beleforgatjuk a darált sertéshúst, és sóval, őrölt borssal, kevés provanszi fűszerkeverékkel ízesítjük. 1 evőkanál paradicsompürével és 2 gerezd
zúzott fokhagymával elkeverjük, és egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a megsült, meghámozott, összetört padlizsánt, és még 5 percig a tűzön hagyjuk, de közben megkeverjük. Akkor jó, ha a levét teljesen elfőtte, a zsírjára sült.
A réteslapot széthajtogatjuk, 2-2 lapot
egymásra fektetünk, a közét kissé megolajozzuk. 8 centiméteres széles csíkokra vágjuk. A hossza a réteslap mérete legyen. Mindegyik tésztacsík egyik végére tölteléket halmozunk, majd a tészta egyik csücskét megfogva, átlósan ráhajtjuk. Most a másik csücskénél fogjuk meg, és szintén tovább hajtjuk, így a végén háromszög alakú táskákat kapunk.
Megolajozott sütőlemezre fektetjük, a tetejét is megkenjük olajjal, és a forró sütőbe tolva, erős lánggal szép pirosra sütjük.
Tálaláskor ételízesítővel és tört fokhagymával ízesített hideg tejfölt kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre