Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánrétes

MME MME
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, és forró sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.

Közben az olajon megpirítjuk a nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. Beleforgatjuk a darált sertéshúst, és sóval, őrölt borssal, kevés provanszi fűszerkeverékkel ízesítjük. 1 evőkanál paradicsompürével és 2 gerezd
zúzott fokhagymával elkeverjük, és egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Hozzáadjuk a megsült, meghámozott, összetört padlizsánt, és még 5 percig a tűzön hagyjuk, de közben megkeverjük. Akkor jó, ha a levét teljesen elfőtte, a zsírjára sült.

A réteslapot széthajtogatjuk, 2-2 lapot
egymásra fektetünk, a közét kissé megolajozzuk. 8 centiméteres széles csíkokra vágjuk. A hossza a réteslap mérete legyen. Mindegyik tésztacsík egyik végére tölteléket halmozunk, majd a tészta egyik csücskét megfogva, átlósan ráhajtjuk. Most a másik csücskénél fogjuk meg, és szintén tovább hajtjuk, így a végén háromszög alakú táskákat kapunk.

Megolajozott sütőlemezre fektetjük, a tetejét is megkenjük olajjal, és a forró sütőbe tolva, erős lánggal szép pirosra sütjük.

Tálaláskor ételízesítővel és tört fokhagymával ízesített hideg tejfölt kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Készíthetjük főtt, füstölt tarjából is, de ezt nem daráljuk meg, hanem laskára vágjuk, és csak pár percig sütjük, nem pároljuk.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss