Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánragu csirkemájjal, burgonyával és bébikukoricával

30 perc
egyszerű
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre 1 ek olajon. Dobjuk rá a megtisztított, lehártyázott, feldarabolt májat, és forgassuk össze. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal, továbbá a morzsolt kakukkfűvel és majoránnával.
  2. Serpenyőben forrósítsunk fel 2 ek olajat, és pirítsuk meg rajta a megmosott, felkockázott padlizsánt. Azután adjuk a májhoz a paradicsompürével együtt, és süssük addig, amíg a hús teljesen átsül. Végül sózzuk meg.
  3. A burgonyát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le, óvatosan hámozzuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Pirítsuk meg azokat a maradék olajon. Közben hintsük meg egy kevés borssal. Azután szedjük ki, és forgassuk meg a visszamaradt zsiradékon az ízlés szerint feldarabolt vagy egészben hagyott bébikukoricákat.
  4. Keverjük a burgonyacikkeket a padlizsános májhoz, végül halmozzuk rá a bébikukoricákat. Egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss