Padlizsánragu csirkemájjal, burgonyával és bébikukoricával

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 500 g csirkemáj
  • őrölt fekete bors
  • ½ tk morzsolt kakukkfű
  • ½ tk morzsolt majoránna
  • 1 db padlizsán
  • 200 g paradicsompüré
  • 250 g kis szemű burgonya
  • 150 g bébikukorica
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre 1 ek olajon. Dobjuk rá a megtisztított, lehártyázott, feldarabolt májat, és forgassuk össze. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal, továbbá a morzsolt kakukkfűvel és majoránnával.
    2. Serpenyőben forrósítsunk fel 2 ek olajat, és pirítsuk meg rajta a megmosott, felkockázott padlizsánt. Azután adjuk a májhoz a paradicsompürével együtt, és süssük addig, amíg a hús teljesen átsül. Végül sózzuk meg.
    3. A burgonyát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le, óvatosan hámozzuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Pirítsuk meg azokat a maradék olajon. Közben hintsük meg egy kevés borssal. Azután szedjük ki, és forgassuk meg a visszamaradt zsiradékon az ízlés szerint feldarabolt vagy egészben hagyott bébikukoricákat.
    4. Keverjük a burgonyacikkeket a padlizsános májhoz, végül halmozzuk rá a bébikukoricákat. Egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek