Elkészítés: A padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot megsütjük (a grill a legjobb, de süthető sütőben is). 1 napot állni hagyjuk. Lehúzzuk a sült héjakat, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomnak csak a húsát használjuk. A padlizsánt késsel egészen apróra vagdaljuk. A paprikát, a paradicsom húsát, a majonézt, a vajat és a tört fokhagymát botmixerrel péppé keverjük, sózzuk, borsozzuk. Ínyencek és a csípőset szeretők pár csepp chiliolajat is tehetnek bele, úgy sokkal finomabb. A finomra darabolt padlizsánt és az összemixelt többi hozzávalót összekeverjük, és hűtőben jól lehűtjük. Ha marad belőle, 4-5 napig is eláll. Pirítóssal kiváló előétel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre