Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános zakuszka

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán (érettebb)
  • 2 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 l olaj
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paradicsompaprika
  • bors
  • babérlevél
  • ecet (vagy citromlé)
  • csípős paprika (elhagyható)

Elkészítés

    1. A padlizsánt megmossuk, megszurkáljujk, majd tepsibe téve 180 fokon 30 perc alatt megsütjük, és besózva lefedjük (ezután könnyen lejön a héja). A meghámozott padlizsánokat összevágjuk.
    2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, kevés olajban párolva megfonnyasztjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A paprikát leszárazzuk, kicsumázzuk és a paradicsommal együtt ledaráljuk.
    3. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt feltesszük főni, belekeverjük a fűszereket, egy kevés ecet et vagy citromlevet és ízlés szerint a csípős paprikát. Pár perces forrás után kiforrázott üvegekbe tesszük, tetejére félujjnyi olajat töltünk, lezárva kidunsztoljuk.

    9+1 ISTENI ZAKUSZKA, HA MÉG NEM TALÁLTAD MEG AZ IGAZIT >>> 

    17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA >>> 

    KLASSZIKUS ZAKUSZKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mjjbaba
Zakuszka ahogy Erdélyben ********************** -3 kg. vinéta(padlizsán) -2 kg. gogosár(paradicsompaprika) -1 kg.hagyma -1/2 kg.paradicsompüré -1 kanál gyömbérpor -2 kanál jódozatlan só -250 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj ! -só,bors ízlés szerint -egy nagy fej fokhagyma -2 kanál kristálycukor Elkészítése: A vinétákat(padlizsánt) grillen, vagy egy nagy tepsibe ,erős lángon a sütőbe tesszük.A hagymát ,a gogosárt ,a fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.Bot turmixszal krémmé turmixoljuk.Egyszerre az egészet! A vinéta (padlizsán)amikor megsült megtisztítjuk és azt is a bot mixerrel krémmé turmixoljuk és beletesszük a többiek közé.Amikor minden egy nagy lábosban van ,még egyszer összeturmixoljuk .Beletesszük a 250ml olajat,gyömbért,sót,borsót,cukrot,paradicsompürét.Erős lángon ,állandó kavarás mellett 10-15 percig főzzük,majd steril kicsi befőttes üvegekbe szedjük , a tetejére ujjnyi olajat öntünk,használatkor ezt belekeverjük és saját dunsztban párnák között hagyjuk kihűlni. Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk. u.i. Semmilyen tartósítószer nem kell bele és sokáig eltart,ha felbontjuk és nem használjuk el az egészet ,olajat töltünk a tetejére a következő használatig,így nem romlik meg.
mjjbaba
Szent habakukk!!! 1 liter olaj !!! Ennyi alapanyaghoz nem kell csak 100ml olaj!
anolka
Ezt kerestem, köszi! Anol
bogimarcsi
Nagyon tetszik a recept. Kérdésem: meddig marad el? Mennyi ideig kell gőzölni még rácsavart fedővel, vagy az olajjal ezt már nem szabad? Nekem egyszer kifutott egy csomó üveg pár nap múlva... Köszi a választ!!
lora-lora
Pontosan!
ibi61
Ez tulajdonképpen olyasmi, mint a padlizsánkrém? Kenyérre kell kenni?

Hasonló Receptek

Magazin