Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Padlizsános zakuszka

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán (érettebb)
  • 2 kg paradicsom paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 l olaj
  • bors
  • babérlevél
  • ecet vagy citromlé
  • esetleg csípős paprika

Elkészítés

    1. A padlizsánt tepsiben jól megsütjük, besózva lefedjük: ezután könnyen lejön a héja. A meghámozott padlizsánokat összevágjuk.
    2. A hagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, olajban párolva meggyengítjük. A paradicsom ot forró vízbe mártjuk, majd héját lehúzzuk. A paradicsom paprikával együtt megdaráljuk.
    3. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsom ot és paradicsom paprikát, a padlizsánt együtt feltesszük főni, belekeverjük a fűszereket. Pár perces forrás után kiforrázott üvegekbe tesszük, tetejére félujjnyi olajat töltünk, lezárva kidunsztoljuk.

    paradicsom -kapia-paprika -zoldsegkrem-52947/" target="_blank">9+1 ISTENI ZAKUSZKA, HA MÉG NEM TALÁLTAD MEG AZ IGAZIT >>> 

    17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA >>> 

    KLASSZIKUS ZAKUSZKA >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

mjjbaba 3 évvel ezelőtt
Zakuszka ahogy Erdélyben ********************** -3 kg. vinéta(padlizsán) -2 kg. gogosár(paradicsompaprika) -1 kg.hagyma -1/2 kg.paradicsompüré -1 kanál gyömbérpor -2 kanál jódozatlan só -250 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj ! -só,bors ízlés szerint -egy nagy fej fokhagyma -2 kanál kristálycukor Elkészítése: A vinétákat(padlizsánt) grillen, vagy egy nagy tepsibe ,erős lángon a sütőbe tesszük.A hagymát ,a gogosárt ,a fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.Bot turmixszal krémmé turmixoljuk.Egyszerre az egészet! A vinéta (padlizsán)amikor megsült megtisztítjuk és azt is a bot mixerrel krémmé turmixoljuk és beletesszük a többiek közé.Amikor minden egy nagy lábosban van ,még egyszer összeturmixoljuk .Beletesszük a 250ml olajat,gyömbért,sót,borsót,cukrot,paradicsompürét.Erős lángon ,állandó kavarás mellett 10-15 percig főzzük,majd steril kicsi befőttes üvegekbe szedjük , a tetejére ujjnyi olajat öntünk,használatkor ezt belekeverjük és saját dunsztban párnák között hagyjuk kihűlni. Pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk. u.i. Semmilyen tartósítószer nem kell bele és sokáig eltart,ha felbontjuk és nem használjuk el az egészet ,olajat töltünk a tetejére a következő használatig,így nem romlik meg.
mjjbaba 3 évvel ezelőtt
Szent habakukk!!! 1 liter olaj !!! Ennyi alapanyaghoz nem kell csak 100ml olaj!
anolka 6 évvel ezelőtt
Ezt kerestem, köszi! Anol
bogimarcsi 10 évvel ezelőtt
Nagyon tetszik a recept. Kérdésem: meddig marad el? Mennyi ideig kell gőzölni még rácsavart fedővel, vagy az olajjal ezt már nem szabad? Nekem egyszer kifutott egy csomó üveg pár nap múlva... Köszi a választ!!
lora-lora 10 évvel ezelőtt
Pontosan!
ibi61 10 évvel ezelőtt
Ez tulajdonképpen olyasmi, mint a padlizsánkrém? Kenyérre kell kenni?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes