Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-tofus sült tészta

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, héjastul hosszúkás darabokra vágjuk, enyhén besózzuk, és állni hagyjuk.

Míg áll, addig a tésztát kifőzzük (de nem szét!), leszűrjük. Egy kevés olajat felforrósítunk a wokban, azon átsütjük. Kiszedjük és félretesszük.

Most újabb kis olaj a wokba, rádobjuk a karikára vágott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Erre tesszük rá a jól kinyomkodott padlizsánt, a julienne-re vágott sárgarépát és a csíkokra vágott káposztát. Ez kb. 10-15 perc alatt puhul meg. Kiszedjük és félretesszük.

Megint egy kis olaj a wokba, rádobjuk az apró kockákra vágott tofut és megpirítjuk.

Ha ez is megvan, a 3 dolgot összeöntjük, és 1 perc alatt összepirítjuk.
Ízlés szerint leöntjük szójaszósszal, és lehet is tálalni!

Megjegyzés

Az elkészítési időbe természetesen az előkészületeket is beszámítottam.
Ez az adag nálam 2 főre elég. Aki szereti a csípőset, a végén szórhat rá egy kis csilit.
- Mamalka

Ezek is érdekelhetnek

Friss