Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános tésztatorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A paradicsomszószhoz:
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 dl konzerv darabolt paradicsom
  • bors
  • Valamint:
  • 70 dkg padlizsán (kb. 2 nagyobb)
  • olíva olaj
  • 40 dkg penne tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 2 tojás keményre főzve, felszeletelve
  • 15 dkg olasz szalámi, vastagon szeletelve, csíkokra vágva
  • 20 dkg mozzarella, szeletelve
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Először készítsük el a paradicsomszószt: kevés olaj on futtassuk meg a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük hozzá a konzerv darabos paradicsomot, sózzuk, borsozzuk – forraljuk össze.

    Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. A padlizsánokat hosszanti irányban szeleteljük kb. fél cm vastag szeletekre. Kenjük meg a szeletek mindkét oldalát olaj jal, majd oldalanként süssük 2-2 percig.

    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

    A tésztát főzzük al dentére lobogó sós vízben. Ha megfőtt, szűrjük le, és azonnal keverjük el a paradicsomszósszal, adjuk hozzá a parmezánt és az oregánót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Egy mélyebb jénai edényt béleljünk ki a megsütött padlizsánszeletekkel. Rétegezzük a paradicsomszószos tésztát, a szalámicsíkokat, a szeletelt főtt tojást és a mozzarellát. A végén szórjuk meg zsemlemorzsával, és locsoljuk meg kevés olíva olaj jal.

    Süssük az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre.

    Egy spatula segítségével, válasszuk el a ’tortánk’ szélét az edénytől, és óvatosan fordítsuk rá egy nagyobb szervírozó tányérra. Hagyjuk pár percet pihenni, majd óvatosan vegyük le róla a jénai edényt. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek