Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános tésztatorta

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A paradicsomszószhoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 dl konzerv darabolt paradicsom
  • bors
  • Valamint:
  • 70 dkg padlizsán (kb. 2 nagyobb)
  • olívaolaj
  • 40 dkg penne tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 2 tojás keményre főzve, felszeletelve
  • 15 dkg olasz szalámi, vastagon szeletelve, csíkokra vágva
  • 20 dkg mozzarella, szeletelve
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Először készítsük el a paradicsomszószt: kevés olajon futtassuk meg a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük hozzá a konzerv darabos paradicsomot, sózzuk, borsozzuk – forraljuk össze.

Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. A padlizsánokat hosszanti irányban szeleteljük kb. fél cm vastag szeletekre. Kenjük meg a szeletek mindkét oldalát olajjal, majd oldalanként süssük 2-2 percig.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A tésztát főzzük al dentére lobogó sós vízben. Ha megfőtt, szűrjük le, és azonnal keverjük el a paradicsomszósszal, adjuk hozzá a parmezánt és az oregánót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy mélyebb jénai edényt béleljünk ki a megsütött padlizsánszeletekkel. Rétegezzük a paradicsomszószos tésztát, a szalámicsíkokat, a szeletelt főtt tojást és a mozzarellát. A végén szórjuk meg zsemlemorzsával, és locsoljuk meg kevés olíva olajjal.

Süssük az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre.

Egy spatula segítségével, válasszuk el a ’tortánk’ szélét az edénytől, és óvatosan fordítsuk rá egy nagyobb szervírozó tányérra. Hagyjuk pár percet pihenni, majd óvatosan vegyük le róla a jénai edényt. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss