Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános-sonkás rakott tészta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán (közepes)
  • 30 dkg makaróni tészta (megfőzve)
  • 12 szelet sonka
  • 6 db tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dkg petrezselyem (apróra vágva)
  • 1 fokhagyma
  • 15 dkg mozzarella
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott padlizsánról levágjuk a két végét, majd vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 
    2. A megfőzött lecsöpögtett makaróni tésztát egyenletesen egy sütőtálba tesszük, rátesszük a padlizsán szeleteket, majd ráhalmozzuk az összegöngyölt sonkaszeleteket is. 
    3. Egy újabb réteg tésztát teszünk az edénybe, majd ha az edénymélységeengedi, ismét következhet egy-egy rétegben padlizsán és sonka. Végén szeletelt mozzarelllával zárjuk a sort. 
    4. A tojásokhoz hozzáöntjük a tejszínt, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan felverjük. Ezt az öntetet óvatosan ráöntjük a tésztára, tetejére reszelt sajtot teszünk. 
    5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin