A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a bazsalikom leveleit összetépkedjük, a paradicsomot 1, a padlizsánt pedig 1-2 centis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
Olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és a lilahagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paradicsomszószt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és kb. 5 percig főzzük.
A rigattoni tésztát a raguhoz keverjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, és össze forraljuk.
A tésztát egy tányérra halmozzuk, és rászórjuk a reszelt ricottát.
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!