Olajos, sós vízben al dentére főzzük a penne tésztát. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A padlizsánt és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, megvárjuk, amíg a paradicsom levet enged, majd hozzáadjuk az Erős Pistát és a Piros Aranyat is. További 5-10 percig pároljuk.
Leszűrjük pennét, és egy hőálló tálba borítjuk, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhova jusson a padlizsános krémből.
A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd lefedve 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ezután fedő nélkül sütjük még pár percet, amíg a sajt aranybarnára sül.