Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános penne

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajos, sós vízben al dentére főzzük a penne tésztát. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A padlizsánt és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk. 
  2. A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, megvárjuk, amíg a paradicsom levet enged, majd hozzáadjuk az Erős Pistát és a Piros Aranyat is. További 5-10 percig pároljuk.
  3. Leszűrjük pennét, és egy hőálló tálba borítjuk, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhova jusson a padlizsános krémből.
  4. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd lefedve 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ezután fedő nélkül sütjük még pár percet, amíg a sajt aranybarnára sül.

Megjegyzés

A padlizsán párolása közben adagoljunk hozzá még olajat, ha szükséges , mert ez a zöldség nagyon be tudja szívni a zsiradékokat.

Ha a paradicsom nem enged elég levet, adhatunk hozzá még paradicsomszószt, levet vagy pürét. - nzs217

Ezek is érdekelhetnek

Friss