Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-paradicsomos rizottó

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kb. 1 mokkáskanál sóval és frissen őrölt borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük úgy, hogy ne fedjék egymást, és a kockák héjas felükkel lefelé legyenek. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sarkaik megbarnulnak.
  2. Közben a szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és amikor sárgára sült, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is. Mikor már illatozik, beleszórjuk a rizst, párszor megkeverjük, ráöntjük a bort. Amikor a rizs beszívta, elkezdjük rákanalazni a levest. Mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz.
  3. Közben a paradicsomok csumáját kivágjuk, az alját kereszt alakban bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, mikor elkezd pöndörödni a héja, átmerjük hideg vízbe. Lehúzzuk a héjukat, felkockázzuk.
  4. A rizottó akkor jó, amikor a rizs puha, a rizottó állaga pedig krémes, majdnem folyós. Ekkor belekeverjük a paradicsomkockákat. Pár perc után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, a padlizsánkockákat és a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt és a vaj teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is belekeverjük a rizottóba. 5 perc fedő alatt pihentetés után fogyaszthatjuk.


A MEGUNHATATLAN PARADICSOM - 300 SZUPER VÁLTOZATOS RECEPT >>> 

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES RIZOTTÓT >>> 

RECEPTEK GOMBÁVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss