Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-paradicsomos lepény

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

A padlizsánt nagyjából 1 cm vastagra szeleteltem. Az olaj felével megkentem a sütőpapírt, rárakosgattam a padlizsánkarikákat, a maradék olajjal megkentem a tetejüket, kissé sóztam, és nagyjából 10 perc alatt megsütöttem. Hűlni hagytam.

A paradicsomokat forró vízbe mártva meghámoztam, 1/2 cm vékonyra karikáztam. A mozzarellát kis darabokra tépkedtem.

A leveles tésztát egy tiszta sütőpapírral borított tepsire terítettem úgy, hogy kis pereme is maradjon. Villával kissé megszurkáltam, majd tetőcserépszerűen megpakoltam padlizsánnal és paradicsommal - szabályosan váltakoztatva a két zöldségfélét. Megszórtam a mozzarelladarabokkal, sóztam, oregánóval, borssal fűszereztem, meghintettem a reszelt parmezánnal, valamint az apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel.

A 175 fokra mérsékelt sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütöttem. Azonnal tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss