Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános omlett

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt megtiszítjuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk, színt adunk neki. Kevés sóval és borssal megszórjuk. Közben felverjük a tojásokat, s ezt is sózzuk, borsozzuk.

Miután a padlizsán megpirult, 1-2 mozzarella golyócskát dobunk a serpenyőbe, s ráöntjük a felvert tojást. A legalacsonyabb lángon sütjük az omlettet, míg teljesen át nem sül. Ha mégsem sül át az omlett teljesen alulról, akkor óvatosan meg is lehet fordítani, s egy pillanat alatt átsütni a másik oldalát is.

Megjegyzés

Ebben a padlizsánnal teli időszakban gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Igazán egyszerű, s ad egy plusz ízt a tojásnak.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss