Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános mediterrán saláta

MME MME
3.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg orsótészta
  • 1 padlizsán
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 1 piros húsú paprika
  • 1-2 szál friss oregánó (1 teáskanál szárított)
  • 1-2 szál friss bazsalikom (1 teáskanál szárított)
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg feta sajt
  • 10-12 szem fekete olajbogyó

Elkészítés

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A padlizsánt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és besózzuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. A halványító zellerszálat megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk. A zöldfűszereket (oregánó, bazsalikom, petrezselyem) megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és félbe vágjuk.

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük (kb. 12-14 perc), leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és nagy salátástálba tesszük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, beletesszük a csirkemellcsíkokat, és kevergetve kb. 5 perc alatt megsütjük. Kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt olajhoz hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a paprikát, az oregánót, a bazsalikomot, és kevergetve kb. 3 percig pirítjuk. Leöblítjük, lecsepegtetjük a padlizsánt, a serpenyőbe szórjuk, és további 5 percig sütjük. Belekeverjük a paradicsomot, a bort, 3 evőkanál vizet, és kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A maradék olajat összekeverjük a borecettel, a petrezselyemmel, sóval, borssal. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, a csirkehússal, az öntettel, és lefedve kb. 2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a salátára morzsoljuk a feta sajtot, és az olajbogyóval megszórva, puha kenyérrel tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: 3 óra múlva
1 adag: 650 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss