Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános-mangós japán tésztasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán
  • 30 dkg soba tészta (japán hajdina lisztből készült tészta, ázsiai boltokban kapható)
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 mangó
  • friss, aprított bazsalikom
  • friss, aprított koriander
  • 1,2 dl rizsecet
  • 4 dkg cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 piros chilipaprika
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 lime reszelt héja és facsart leve
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nyeles forralóban alacsony lángon összemelegítjük: az ecetet, a cukrot és a sót, míg a cukor teljesen felolvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított chilit és a szezámolajat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét.

    A padlizsánokat 2 cm-es kockákra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd megsózzuk.

    A tésztát enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük kb. 5-7 perc alatt, akkor jó, ha harapható, nem túl puha. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük.

    Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a tésztát és az ecetes-cukros dresszinget, majd hozzáadjuk a sült padlizsánkockákat, a vékonyra szeletelt lilahagymát és a nagyobb kockákra vágott mangót, valamint a friss zöldfűszerek felét. 1-2 órát hagyhatjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt megszórjuk a maradék zöldfűszerrel.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin