A megtisztított lila hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott padlizsánt és a kicsumázott zöldpaprikát feldaraboljuk, az erős paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben lábasban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikákat, majd 5 perc múlva a paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük az alaplével, és 20 percig pároljuk.
A sajtot lereszeljük, a leöblített és lerázott petrezselymet finomra vágjuk. A padlizsános ragut levesszük a tűzről. Beleforgatjuk a petrezselymet és a sajtot (egy keveset félrerakunk belőle a tetejére), majd a köménnyel, valamint sóval, borssal ízesítjük.
A lasagnelapokat és a ragut felfújtformába vagy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy legfelülre ragu kerüljön. Végül a lasagnét megszórjuk a félretett sajttal, és az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen sütjük kb. 25 percig.
Közben a joghurtot összeturmixoljuk a megmosott, lerázott és finomra aprított mentával, majd megsózzuk, megborsozzuk. A mentás joghurtszószt külön tálkában kínáljuk az ételhez.