Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános köles-egytál

MME MME
2 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kölest kiválogatom, jól átmosom. A padlizsán magjait kiszedem. A sárgarépát és a hagymát apró kockára vágom, megpirítom, majd felöntöm kb. 1 dl vízzel. Hozzákeverem a hagymás répához a felkockázott paradicsomot, padlizsánt, paprikát. Amikor puhulni kezdenek, hozzáadom a kölest, megkeverem az egészet, és felöntöm annyi vízzel (a fele víz helyett használhatunk paradicsomlevet is), hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzöm (kb. 10 perc). 10 percig állni hagyom, hogy a köles beszívja a szaftot. A fokhagymát nagyon apróra vágva akkor keverem hozzá, amikor kész az étel. Így pikánsabb.

Megjegyzés

Ajánlom ezt az ételt mindenkinek, mert egészséges, egyszerű, tápláló, ízletes. Fogyókúrázoknak különösen! Babáknak is adható, pépesítve.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss