Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-kecskesajtos csirke aszalt paradicsommal

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt felszeletelem, és enyhén megsózom mindkét oldalát, majd hagyom, hogy levet eresszen.

A csirkecombokat sózom, borsozom, majd kevés olajon mindkét oldalukon elősütöm úgy, hogy a fokhagymagerezdeket egészben melléteszem - csak az olajba, nem a húsra. Ha előbb megsülne, mint a húsok, akkor kiveszem, nem hagyom, hogy megégjen.

Közben egy tűzálló tálat vajjal kikenek, az aljára szórom a felszeletelt pórét. Arra teszem az elősütött húsokat sorban. A padlizsán alól leöntöm a levet, majd a húsok tetejére rakosgatom. Erre jön az aszalt paradicsom, arra pedig 1-1 szeletke fokhagyma. Legvégül a kecskesajt, majd megszórom az egészet kakukkfűvel.

Alufólia alatt, előmelegített 200 fokos sütőben sütöm kb. 3/4 órán át. A csirkemellnek kevesebb is elég, a combnak kicsit több idő kell. Időközben öntök alá langyos vizet, hogy legyen szaftja.

Jól illik hozzá mindenféle kifőtt tészta.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek