Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-gombás torta

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk kb. 0,5-1 cm vastagra. Tegyük a tésztát egy nagyobb tortaformába úgy, hogy a forma szélére is jusson kb. 3 cm magasan.

A padlizsánokat szabadítsuk meg a héjuktól, majd fél centis karikákra vágjuk őket, ezzel béleljük ki a tésztát a következőképpen: 1 sor padlizsán, majd 1 sor vékony szeletre vágott sajt, annak a tetejére ismét egy réteg padlizsán.

Forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a kockára vágott hagymát, ha üveges, tegyük hozzá a felszeletelt gombát és felkockázott a paradicsomot. Ha nem lenne elég a paradicsom kieresztett leve, egy kis vizet önthetünk az ételhez, hogy a gomba meg tudjon puhulni. A végén adjuk hozzá a húst is. Sóval, borssal, bazsalikommal és majoránnával fűszerezzük.

Ha a hús is készen van, addig pároljuk a zöldségekkel, amíg elfő az összes lé alattuk. Ezek után a ragut a padlizsánszeletekre szedjük, majd reszelt sajtot szórunk az egész tetejére.

Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt (de ez sütőfüggő) szép pirosra sül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss