Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-gombás pástétom

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Villával megszurkáljuk a padlizsánt, és forró sütőben addig sütjük, míg megreped a héja és a húsa puha, időközben 3-4-szer megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön.

Közben kis olívaolajon megdinszteljük az aprított fokhagymát és a gombát, elforraljuk a levét. Hozzáadjuk a paradicsomot, petrezselymet, a szerecsendiót, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.

Kikanalazzuk a sült padlizsán húsát, egy szűrőben gyengéden kinyomjuk a felesleges levet, majd a gombával együtt összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a zsemlemorzsat.

1-2 órát pihentetjük hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, majd pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Mediterrán, vegetáriánus kedvenc. Koleszterinmentes, jó alternatíva a húsos pástétomok helyett. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss