Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános francia lecsó (Ratatouille)

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 2 db kisebb cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csomag petrezselyem
  • 0,5 dl olíva olaj
  • paradicsompüré
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • friss kakukkfű
  • friss bazsalikom
  • kristálycukor

Elkészítés

    1. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd a padlizsánt, a cukkinit – minden zöldséget külön-külön!
    2. A végén a paprikát is megpároljuk, de ebbe már beleöntjük a paradicsompürét. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, majd az összes pirított zöldséget visszatesszük a serpenyőbe.
    3. Babérlevéllel, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük és kevés vízzel felöntve 10 percig pároljuk. Tálalás előtt a zúzott fokhagyma és a petrezselyem keverékével dúsítjuk.
    A TV Paprika Bede Róbert Mesterfogásai című műsorából. A Bede Róbert Mesterfogásai július 16-tól minden hétvégén, 16:00-tól, duplarészekkel látható a TV Paprika műsorán.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin