A tésztához a lisztet simára keverjük a tejjel, a szódavízzel, a tejföllel, a sóval és a keményítővel, és legalább 30 percig állni hagyjuk. Ezután átkeverjük, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben, hagyományos módon a tésztából 8 nagyobb, kissé vastagabb palacsintát sütünk.
Közben a raguhoz egy lábasban felhevítünk 1 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük el benne a pirospaprikát. Visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a megtisztított, néhány nagyobb darabra vágott csirkehúst. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk egészben a rozmaringot, valamint lecsipkedve az oregánó leveleit. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd puhára főzzük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Miután megpuhult, kiszedjük a lábasból, és apróra vágjuk.
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk karikákra, majd kockázzuk fel apróra. Egy serpenyőben a maradék felhevített olajon süssük puhára, közben sózzuk meg. Ha elkészült, keverjük a csirkéhez. A csirke alatt visszamaradt szaftot szűrjük le. Keverjük simára a tejföllel, és tegyük egy kis lábasba. A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, lábasba öntjük, és kevergetve besűrítjük vele a mártást.
A palacsintákat megtöltjük a csirkés raguval, rákanalazunk a mártásból, majd aprított petrezselyemmel díszítjük.