Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános csirkecomb

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A csirkecombokat megtisztítjuk, szárazra töröljük, és besózzuk. Egy teflon serpenyőben 10 percig pirítjuk olívaolajon egy kevés fehérborssal megszórva.
  2. Közben a megmosott, szárazra törölt padlizsánt karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd a ezeket is a serpenyőbe dobjuk. A paradicsomot megtisztítjuk, felkarikázzuk. A krumpit meghámozzuk, cikkekre vágjuk. 
  3. 5 perc múlva a csirkét és a padlizsánszeleteket fokozatosan felöntjük a fehérborral. Addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul, elválik a csontjától. Ekkor beledobjuk a paradicsomkarikákat, és további 5 percig pároljuk.
  4. Közben a krumplikat egy másik serpenyőben egy kevés olívaolajon megfuttatjuk, amíg a szélei kicsit megpirulnak. Ezzel tálaljuk a padlizsános combokat.

    A legjobb csirkés receptek >>> 

    Sült sirkecombok >>> 

    Padlizsános finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss