Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Padlizsános csirkecomb

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb
  • só (ízlés szerint)
  • 2 ek olívaolaj (+ a krumplihoz)
  • 1 db padlizsán
  • 1 kevés liszt
  • 2 szem paradicsom
  • 2 szem krumpli
  • 1/2 dl fehérbor
  • fehérbor

Elkészítés

    1.  A csirkecombokat megtisztítjuk, szárazra töröljük, és besózzuk. Egy teflon serpenyőben 10 percig pirítjuk olívaolajon egy kevés fehérborssal megszórva.
    2. Közben a megmosott, szárazra törölt padlizsánt karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd a ezeket is a serpenyőbe dobjuk. A paradicsomot megtisztítjuk, felkarikázzuk. A krumpit meghámozzuk, cikkekre vágjuk. 
    3. 5 perc múlva a csirkét és a padlizsánszeleteket fokozatosan felöntjük a fehérborral. Addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul, elválik a csontjától. Ekkor beledobjuk a paradicsomkarikákat, és további 5 percig pároljuk.
    4. Közben a krumplikat egy másik serpenyőben egy kevés olívaolajon megfuttatjuk, amíg a szélei kicsit megpirulnak. Ezzel tálaljuk a padlizsános combokat.

      A legjobb csirkés receptek >>> 

      Sült sirkecombok >>> 

      Padlizsános finomságok >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes