Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános csiga chipotléval

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 15-16 darabhoz:
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 gr)
  • 1 db kisebb padlizsán (25 dkg)
  • 2 db lucullus paradicsom
  • 1 db közepes méretű salotta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 mokkáskanál közepes erősségű chipotle-pehely (őrleménnyel is helyettesíthető)
  • 1 kisebb ágacska rozmaring levelei
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • 5 dkg reszelt félkemény sajt (pl. gouda, edámi)
  • ízlés szerint só
  • A tetejére:
  • 3-5 dkg félkemény sajt (pl. gouda, edámi)

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a padlizsánt 1/2 cm-esre kozkázom. Az érett lucullus paradicsomokat néhány másodpercre leforrázom, meghámozom, kis kockákra vágom. A rozmaring és a petrezselyem leveleit finomra vagdosom.

Egy kisebb serpenyőben olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a padlizsánt és a paradicsomot, sózom, chipotléval fűszerezem. Folyamatos kevergetés mellett addig sütöm, amíg a padlizsán teljesen megpuhul. A zöldfűszereket csak a végén adom hozzá, egy kevés petrezselyemzöldet elkülönítek a tálaláshoz. A padlizsánt néhány percig hűlni hagyom.

Egy közepes méretű gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem.

Lisztezett felületen egyenletesre nyújtom a leveles tésztát. 5 dkg reszelt sajtot egyenletesen elosztok a felületén úgy, hogy körben a szélein 1 cm-t szabadon hagyok. Erre kerül a már langyos, enyhén csípős füstöltpaprikás padlizsán. A réteshez hasonlóan szorosan feltekerem, majd 1½ cm vastagon felszeletelem. Az előkészített tepsibe sorakoztatom a csigákat, mindegyikre kis sajtkoronát biggyesztek.
20-20 perc alatt világosra sütöm őket. Frissen, petrezselyemzölddel meghintve tálalom.

Megjegyzés

A füstös aromájú, csípős chipotle szó szerinti jelentése: füstölt chilipaprika. Valójában a Közép-Amerikából származó, szárított-füstölt jalapeño paprika sokféle fajtáját illetik ezzel a névvel. A méregerőstől az egészen enyhén csípősig terjedő skálán mindenféle fokozatban kínálják a fűszerüzletek.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek