Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata)

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt maximális hőfokon előmelegítjük. A kenyérszeleteket tepsibe fektetjük, megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal, és világos aranybarnára pirítjuk kb. 5 perc alatt. Ezután kivesszük, és melegen tartjuk.
  2. Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes hőfokon felhevítünk 2 ek olajat. Rádobjuk a padlizsánt, és gyakran kevergetve pároljuk kb. 8 percig, amíg összeesik és barnulni kezd. Ekkor áttesszük egy tálba.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, a maradék 2 ek olajon kevergetve pároljuk a fokhagymát kb. 1 percig. Hozzáadjuk a zellert, a kaliforniai paprikát és az olajbogyót, majd tovább kevergetve puhára pároljuk 5-8 perc alatt. Felöntjük 1/4 csésze vízzel és a borecettel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a mazsolát és a fenyőmagot, majd kevergetve összemelegítjük. Beleforgatjuk a félretett padlizsánt, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük. Végül elosztjuk a pirítósokon, és a ricottával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Házi ciabattához itt találsz receptet >>>

A bruschettáról itt olvashatsz >>> 
Még több bruschetta receptért kattints ide >>>

Megjegyzés

A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. Kívül ropogós, belül puha és lyukacsos. A szó olaszul papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal.

A bruschetta fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal megkent pirítós, amelyre általában paradicsomot és friss bazsalikomot tesznek. Sikerének titka a jó minőségű olívaolaj.

A caponata alapja sült padlizsán. Többnyire sült zellerrel, kapribogyóval, hagymával és szardellával keverik. Egy kevés paradicsompürét, fenyőmagot és cukrot is adnak hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss